top of page

Boldogság: az akadály, amit magunk előtt görgetünk

Updated: Aug 18, 2022

Létezik tökéletes boldogság, vagy hiába keressük? Mikor és hol keressük? Vagy inkább ne keressük, megtalál magától; egyszercsak belebotlunk.

Legjobb az lesz, ha nem beszélünk semmi negatívról, abból nem lehet baj, hiszen pozitív dolgokról beszélni jó. #goodvibesonly De akkor mi történik a zavaró dolgokkal? Hogy nem tűnnek el az biztos. Sajnos semmi, annyira semmi, hogy még csak arra sem vagyunk hajlandóak, hogy foglalkozzunk velük, nemhogy megoldjuk. Ugyan rohadt jól hangzik csak a pozitívval foglalkozni, de ez veszélyes. Bombáz a média a tökéletes képekkel, utazásokkal, életekkel stb; még szép, hogy a miénk is tökéletes kell legyen, úgyhogy módszeresen kiválogatjuk az irigylésre méltó részét annak amit megélünk, megmutatjuk, kimondjuk, és a többit elnyomjuk. Nincs. Csak aztán persze összegyűlnek ezek és kifacsarják az ember lelkét.

Szerintem a boldogsághoz nagyban hozzájárul az, amikor ezekkel az elnyomott, vagy épp elnyomásra készen álló élményekkel is kapcsolatban vagyunk. Nem kell őket szeretni, csak észrevenni és tudomásul venni, hogy vannak. Talán humorral beszélni a már félig feldolgozottakról, tanulságként felhozni őket, vagy egy empátiát igénylő pillanatban csak annyira rágondolni, amennyire épp elbírjuk a gondolatot, de ezzel sokkal jobban tudunk kapcsolatot teremteni azzal, akivel beszélünk (és magunkkal is, ez már a bónusz). Boldogság foglalkozni velük, dolgozni magunkon, tudatosan. Látni, hogy van hatalmunk ezek fölött, nem vagyunk tehetetlenek, nem kell csak a pozitívra gondolni és kizárni ami rossz, megengedhetjük magunknak hogy jelen legyen az is ami fáj, mert nem fog legyőzni; elviselhető, kezelhető, használható.

Boldogságot szerez a mentális egészség, ami nem egy állapot, hanem egy folyamat; az út, amit járunk minden nap. Mentális egészség a munka, amit saját magunk építésébe fektetünk, amikor örülünk az elmozdulásnak egy bénító helyzetből, bármennyire is ijesztő. Boldogság az, amit nem megtalálunk, hanem megteremtünk, aztán állandóan formálunk.

Az is biztos, hogy ez általában nagyon nehéz, de segítséggel könnyebb. Én segíthetek, keress meg.


87 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page